fbpx Oats & Sweet Potato Breakfast Cookies (Gluten Free) | Recipe from our Dietitians | EquipeNutrition

Recipes

Oats & Sweet Potato Breakfast Cookies (Gluten Free)

An on-the-go breakfast to enjoy with Greek yogurt for extra protein! Delicious as a snack with iced tea or coffee!

Preparation

10 minutes

Cooking

15 minutes

Freezing

15 hours

Total

25 minutes

Portion(s)

10 portions

Ingredients

  • 375 mL (1 ½ cups) rolled oats
  • 30 mL (2 tablespoons) chopped almonds
  • 30 mL (2 tablespoons) mini chocolate chips
  • 15 mL (1 tablespoon) chia seeds
  • 5 mL (1 teaspoon) baking powder
  • 125 mL (½ cup) sweet potato purée
  • 1 mashed banana
  • 80 mL (⅓ cup) natural peanut butter
  • 45 mL (3 tablespoons) flaxseed mixed with 45 mL (3 tablespoons) water
  • 5 mL (1 teaspoon) vanilla extract

 

Note: For a low FODMAP version, replace almonds with pumpkin seeds.

 

Preparation

  1. Préchauffer le four à 180°C (350°F). Tapisser une plaque de cuisson d’un papier parchemin.
  2. Dans un grand bol, mélanger les flocons d’avoine, les amandes, les pépites de chocolat, les graines de chia et la poudre à pâte.
  3. Incorporer le reste des ingrédients à l’aide d’une cuillère.
  4. Façonner 10 à 12 petites galettes et répartir sur la plaque.
  5. Cuire au four 15 minutes ou jusqu’à ce qu’elles soient légèrement dorées.

 

Valeurs nutritives (par biscuit)
Calories 160 kcal
Lipides 8 g
Glucides 19 g
Fibres  4 g
Protéines 5 g
Sodium 12 mg

Can be stored for 3 to 4 days in the refrigerator or 1 month in the freezer.

Contact our Nutritionists - Dietitians, it is the first step towards achieving your goals !

Contact Us